נגישות
[wpa_toolbar]
שפות
קריירה

פעם שלישית גלידה Third time – I scream!!!

התקופה הנוכחית תיזכר בהיסטוריה של מדינת ישראל כתקופה
חסרת תקדים שבה הלכנו לבחירות שלוש פעמים בתוך פחות משנה.
במצב רגיל אזעקת האמת היא פעם ב-4 שנים ובין לבין יש שהות לנשום,

אבל בשנה האחרונה הכול היה בלתי רגיל וכמי שאחראים

על תפעול יום הבחירות לכנסת,

מצאנו את עצמנו בפרויקט בחירות שאינו נגמר.

 

 

זה מתחיל מבפנים ואחר כך יוצא החוצה

טלי קליין, מנהלת פרויקט הבחירות לכנסת, מאגף מערכות במלם: “מדובר בפרויקט ייחודי שמתחיל בבום, ללא התרעה מוקדמת ושהות להתאפס עליו, ובין רגע עוברים מצוות של ארבעה אנשים לנבחרת מנצחת שהולכת וגדלה עד לכ- 150 עובדים ומנהלים, שנוטלים בו חלק, רובם ביום הבחירות עצמו.

המדהים הנה הרתימה המוחלטת של כל החברה לטובת המאמץ הלאומי והארגוני: לוגיסטיקה, בדיקות, חומרה, תוכנה, תשתיות, צוותי מעבדה ומחסן, הובלות , סייבר, ניהול ועוד.

לרגל מועד ג’ של הבחירות, בחרנו להביא את זווית הראייה של מספר עובדים, שאחראים על תפעול אופרציות משמעותיות בפרויקט הבחירות המתמשך, ולשמוע מהם על חווית הבחירות שלהם, לצד אנקדוטות שאספו בדרך.

הבחירות מעל הכול

פמפי דימטרוב, ארכיטקט פתרונות ענן ב- Data center בירושלים: “התחושות לגבי הבחירות הן מעורבות. מצד אחד זה הרבה עבודה ועבודה זו ברכה ומצד שני, ברמה הלאומית, מיצינו. למרות שמדובר על מערכות בחירות עוקבות, כל פעם נדרשת הקמה מחדש, כמעט מאפס, של המערכת והבאתה למצב מבצעי”.

חוות השרתים בירושלים מחזיקה את ליבת מערכת דמוקרטיה, שבאמצעותה מנהלים את כל מערכת הבחירות, לרבות פנקס הבוחרים, מקום ההצבעה של כל אזרח, ספירת הקולות, דיווחים על נתוני הצבעה והתפלגות הקולות, דיווחי שעות ושכר של כ-100,000 עובדי יום הבחירות ועוד.

“במועד א’ של הבחירות, חגגתי את ‘נובי גוד’ (ערב השנה האזרחית) בשיחת טלפון עם המשפחה, כשאני תקוע בפקק בכביש מס’ 1.

אין ספק שאצלנו, הבחירות הן מעל הכול!”

הבית נכנס לכוננות

תמר מיימון, מנתחת מערכות ומנהלת פרויקטים באגף מערכות במלם. בשוטף תמר הנה חלק מפרויקט הדואר הנפחי אבל ברגע שיוצא ‘צו 8′ לפרויקט הבחירות, היא מיד מתייצבת לדגל.

“בחירות מבחינתי אומר שהבית נכנס לכוננות, צריך לשריין מטפלת והקשר עם בני הבית מתבסס על שיחות וידאו. היתרון שיש תאריך סיום מאוד מוגדר ומעל הכול תחושת העשייה הלאומית הנה מאוד מתגמלת”.

במסגרת פרויקט הבחירות תמר מוצבת בכנסת ותפקידה כולל: הדרכה והפעלה של סימולציות, הכנת פרוטוקולים ועוד.

“עושים כל מה שנדרש. במועד ב’ של הבחירות עבדתי ברצף 52 שעות, למעט אתנחתות קלות לשינה. כשכבר עמדתי לנסוע הביתה בחמישי בערב, מצאתי את עצמי נרתמת לעזור ללקוח עם משימה שהייתה בכלל באחריות ספק אחר והכול מתוך מטרה להביא לסיום מוצלח ומלא של העבודה בהקדם האפשרי”.

 

מרוץ נגד הזמן

אבישי דר, מנהל מחסנים ולוגיסטיקה באגף TMS, יחד עם צוותו נכנסים לכוננות שיא מהרגע שמודיעים על תאריך לעריכת בחירות. “מדובר בפרויקט שאי-אפשר לעשות אותו ‘על הדרך’, הוא מצריך פניות והתגייסות מהבוקר עד הערב, מחייב עבודה נגד השעון ואין בו מרווח לטעויות”.

מבחינת צוות המחסן, מדובר בעבודה הנחלקת לשלושה שלבים:

בשלב הראשון צריך לוודא שיש את כל עמדות העבודה הנדרשות (מחשב, מסך, עכבר…) ובכמות הנצרכת עבור כל אחד מ-26 המוקדים של ועדת הבחירות, הפרוסים על פני כל הארץ.

בשלב השני נדרש לדאוג להזמנת ציוד ופריסתו ב- 26 אתרים שבהם קולטים פרוטוקולים, והוא הרבה יותר מסיבי מבחינת כמות הציוד.

והשלב השלישי והאחרון, מתחיל ברגע שכל ועדה מסיימת להקליד את הפרוטוקולים (נתוני ההצבעות), ואז יש לאסוף מידית את הציוד, עוד באותו הלילה, מאילת בדרום ועד צפת בצפון. “אני מוצא את עצמי מתקשר לנהגים באמצע הלילה לוודא שהם התעוררו ויצאו לסבב איסוף הציוד שהותווה עבורם”.

במהלך הלילה, המשאיות פורקות את הציוד בחניון האחורי שבמרטין. במקום מתבצע רישום ומיון של הציוד, ואז נותר להזדכות על כל הציוד מול הספקים שמהם הוא הושאל.

גאוות יחידה

אורלי חסיד, מנהלת תחום ציוד קצה באגף TMS ובמסגרת פרויקט הבחירות אחראית על מוקד הטכנאים אשר פורסים את הציוד בשטח.

“מדובר בתקופה שמאופיינת באדרנלין מאוד גבוה, המחייבת סנכרון מושלם עם ממשקים רבים כדוגמת: תשתיות, תקשורת ולוגיסטיקה ויכולת לתת מענה מהיר לתקלות שצצות כפטריות אחר הגשם”.

מוקד הטכנאים כולל כ-8 טכנאים שבתקופת הבחירות כל עבודתם מוקדשת לנושא זה. “על אף שמסבב לסבב, מתקצרים לוחות הזמנים וזה יוצר עומס מטורף, יש פה עבודת צוות מדהימה וגאוות יחידה להיות חלק מחברה שמצליחה להרים כזה פרויקט, כל פעם מחדש”.