העשור הטכנולוגי החדש נפתח עם ההכרה בחשיבות הבנת הלקוח והתאמת הפתרונות לצרכיו. לא עוד פתרון אחד לכל, אלא הקשבה, גמישות ויצירתיות שנדרשות מחברות האינטגרציה המקומיות, בסיוע למנמ”ר בארגון לדבר בשפת ערך ולא רק בשפה של טכנולוגיות ושירותים.
התחום החם ביותר בסוף העשור הקודם הוא ללא ספק הענן, אשר צפוי להמשיך לגדול בצורה מהירה מאוד, כשיותר ויותר לקוחות יבחרו להעביר workloads לענן, במקום או בנוסף ל – on prem. גם הארכיטקטורה במערכות on-prem יתנהלו כענן פרטי. יותר לקוחות יבחרו בשירותים מנוהלים בשל הרצון למיקוד בליבת העסקים ללא התעסקות עם “רעשי רקע” ובנוסף, אני צופה גידול משמעותי במוצרי SaaS מאחר וחברות רבות מאמצות פתרונות SaaS עבור מגוון של צרכים עסקיים.
ה- Buzz word השני היה ויהיה AI, כשהשימושים בבינה מלאכותית ימשיכו להתרחב והם ייכנסו לכל מערכות הליבה בארגונים וישתלבו בחיי היום יום של כולנו. פלטפורמות ענן יורידו את חסם הכניסה לעולם ה- AI ויאפשרו למהנדסים רבים יותר לבחון מודלים לשימוש רחב. בנוסף, תשתיות הנתונים וטכנולוגיות AI יהוו ממריץ לעולם ה-IoT .
Time to Market is the King! – מהירות השקת שירותים דיגיטליים הופכת להיות גורם קריטי ביכולת התחרותיות של הארגון. אם עד היום היה מקובל בתעשייה לדבר על just in time העולם ופתרונות הדיגיטל בפרט הופכים להיות just in sequence. דבר זה יאיץ כמובן את השימוש בטכנולוגיות קוד פתוח, שימוש בפלטפורמות מאיצות פיתוח LOW CODE ופתרונות ענן.
המגמה שהחלה בשנים האחרונות של חדשנות בתחום החומרה (מעבדים, זיכרונות ואחסון) תמשיך לצבור תאוצה ונראה סטרטאפים צעירים ויצרנים ענקיים מפתחים חומרות ייעודיות למשימות ספציפיות. דוגמא מצויינת לכך היא חברת אנפורנה לאבס הישראלית, שפיתחה שבב בינה מלאכותית שמיועד להפעיל מערכי למידת מכונה ונרכשה על ידי AWS.
לסיכום – אין ספק שצפוי לנו עשור שיצעיד אותנו עוד צעד אל מימוש החלומות שפעם היינו מגדירים כמדע בדיוני. אנו במלם תים נשאר עם היד על הדופק, נמשיך ללוות חברות גדולות וקטנות ביישום פתרונות טכנולוגים מתקדמים ונדאג להנגיש חבילות שירותים מוגדרות, ומעודכנות המתמקדות בהשאת ערך ממשי ללקוח.
גם בעשור החדש יהווה ההון האנושי מרכיב משמעותי בהצלחת חברות בתחום הטכנולוגיה. המשימה לגייס עובדים מנוסים בטכנולוגית השעה, המתעדכנות חדשות לבקרים, הופכת למאתגרת יותר ויותר. כתוצאה מכך, ארגונים ישימו דגש על הכשרה מחדש (reskilling) של עובדיהם והתאמתם לסביבה המשתנה.
פורסם ע”י “כלכליסט” ב- 20 בינואר 2002