חברת תים מקבוצת מלם תים, סיימה פרויקט להחלפה ושדרוג תשתיות האחסון במרכז הבינתחומי בהרצליה, לטכנולוגיות אחסון בתצורת Active-Active מבית IBM. היקף הפרוייקט נאמד בכמיליון שקל.
הפרוייקט, אשר ארך כחצי שנה, כלל הטמעת מערכי אחסון ,IBM Storwize V7000 Gen2 עבור כ- 2,500 משתמשים וביניהם כלל העובדים והסטודנטים במרכז הבינתחומי.
מטרת הפרוייקט – לממש תצורת Active-Active המאפשרת ,RTO -0 שמשמעותו שרידות גבוהה באמצעות המשך פעילות המערכות גם בשעת אסון וייתור הצורך בהתאוששות. המערכת כוללת בין היתר מנגנון RtC, המאפשר דחיסת נתונים ובכך יוצר חסכון בעלויות ללא פגיעה בביצועי המערכת וכן ממשק קל ונוח לשימוש, המרכז את כלל הפעולות במקום אחד.
מאחר והמרכז הבינתחומי כולל שתי סביבות אחסון, האחת הפועלת בטכנולוגית SAN והשנייה NAS, נבחרו שני המוצרים המובילים והוותיקים בשוק האחסון כיום: לסביבת הSAN – – הותקנו בקרי וירטואליזציה enhanced stretched cluster IBM SAN Volume Controller ולסביבת ה- NAS – נבחר פתרון (GPFS) IBM Spectrum Scale.
המרכז הבינתחומי הרצליה, הוא מוסד אקדמי פרטי ללא כוונת רווח, מהמובילים במדינה, הפועל על פי מודל אוניברסיטאות העילית בארה”ב. המרכז נוסד בשנת 1994, במטרה להכשיר את מנהיגות העתיד של מדינת ישראל. במרכז לומדים כ7,500 סטודנטים לתארים ראשון ושני.
לדברי מייק ריי, מנמ”ר המרכז הבינתחומי: “כמוסד אקדמי גדול ומוביל, שמערך המיחשוב שלו משרת משתמשים רבים ומכיל מידע חשוב ורגיש בהיקפים גדולים, אנו חייבים להבטיח את הפעילות הרציפה של המערכות גם בזמן תקלה או אסון (Disaster Recovery), כך שהמידע שברשותנו יישמר במלואו. זהו נושא קריטי עבורנו. מסיבה זו החלטנו על החלפת מערכת האחסון הקיימת במערכת חדשה, אשר תיתן מענה לצורך זה.
“הפתרון הנבחר מבית IBM נמצא כטוב ביותר עבורנו, מאחר והוא מצליח לספק את כלל הצרכים של המרכז, לרבות ייתור הצורך בהתאוששות מאסון או מתקלה חמורה המצריכה שחזור הידע ועל ידי כך נמנע איבוד מידע. היתרון הנוסף של הפתרון הוא מההיבט של עלות-תועלת. ולראיה – התקורה הניהולית של המרכז ירדה בכ- 50% מאז השדרוג. הפתרון החליף את מערכי האחסון הקודמים, אשר היו מאוד מסורבלים בניהול השוטף ועלות אחזקתם ותפעולם היתה יקרה לאורך זמן. כמו כן הם לא נתנו מענה לדרישתנו לRTO 0 -, שמשמעותו המשך פעילות המערכות גם בשעת אסון”.
לדברי ריי, “ההחלטה לבחור בחברת תים לביצוע הפרוייקט נבעה מניסיונה הרב של החברה בשורה של פרויקטים גדולים ומורכבים, שביצעה במשק הישראלי, בטכנולוגיות ובפתרונות תשתית מגוונים, כמתבקש בפרוייקט זה”.
לדברי אריאל אברג’ל, סמנכ”ל מכירות בחברת תים: “דרישת הלקוח העיקרית בפרויקט זה הוא המעבר ל- Active-Active בכלל הסביבות, תוך כדי עמידה ב- RTO 0. התועלת המרכזית שהפיק המרכז הבינתחומי הוא שרידות ורציפות עסקית במקרה של כשל בכל רמה. ניתן לציין גם את יתרון ממשק המשתמש הנוח, בשל שימוש בממשק ,GUI המרכז את כלל יכולות המערכת וכמובן השימוש במנגנון ה- RtC אשר מאפשר דחיסת נתונים ועל ידי כך יוצר חסכון ברור בעלויות עתידיות, ללא פגיעה ביכולות המערכת”.
פורסם ב-8 למאי 2017 ע”י אנשים ומחשבים