VMware ומלם תים מציעות פתרונות טכנולוגיים ארגוניים בהתאמה לצרכים המשתנים בעידן הקורונה וריבוי העננים
הקורונה השפיעה רבות על עולם הטכנולוגיה ואין ספק שהעידן הנוכחי מספק אתגרים שלא ידענו בעבר, כשנושא העבודה מהבית הפך לקריטי. שני תחומים אשר הושפעו רבות והשתנו במהלך השנתיים האחרונות הם תחום הענן ותחום ה- VDI המתבסס עליו.
חררדו רודניק, ארכיטקסט ראשי במלם תים מציג כמה מהפתרונות של VMware לאתגרים אלו, במסגרת השותפות רבת השנים בין שתי החברות, עליה הוא מספר: “אנחנו עוסקים בליבה של הארגונים הקריטיים ביותר במדינה, עם פרוייקטים הן ברמת משתמש הקצה והן בדאטה סנטר ובענן. במהלך השנים חתמנו על הסכמים עם קשת רחבה של ארגונים ובהם התעשיות הביטחוניות, בנקים וחברות פיננסיות ופלח חשוב מעבודתנו המשותפת נמצא באקדמיה. אנו עדים לפעילות ערה בתחום המסחרי שכל הזמן מתחדש עם לקוחות חדשים שבונים מערכות חדשות ועדכניות”.
VMware מאפשרת מודרניזציה של אפליקציות והתאמתן לענן
“למרות שאנחנו חיים בעידן של עננים, הענן הוא לא המניע”, אומר רודניק. “הבאזז הגדול היום הוא פיתוח אפליקציות ‘קלילות’, שאפשר להפעילן בטלפונים הניידים ובטאבלטים. יש דרישה לאפליקציות מודרניות שתומכות בעשרות אלפי משתמשים בו זמנית, עם יכולות אוטומציה, וירטואליזציה, גמישות, אבטחת מידע, המשכיות עסקית וכו’. את כל אלו מאפשרים עולמות הענן.
אפשר להגיד בצורה חד משמעית ש- VMware שולטת בעולם הענן הפרטי, On-Premise כענן, בנושא של וירטואליזציה והרחבתה לעולמות הקונטיינרים. בנוסף, VMware מאפשרת לארגונים באמצעות VMware Tanzu לבצע התאמה ומודרניזציה של אפליקציות לעולם החדש, (Application Modernization). זוהי תפיסת העולם שמאפשרת לחבר את הארגונים, כמו גם את המפתחים, את אנשי התשתיות ואת אנשי ה- DevOps לתוך התהליכים של הטרנספורמציה הדיגיטלית ולאקו סיסטם שלם. באקו סיסטם הזה, כל הפיתוח נעשה על בסיס Micro Services והפלטפורמה כוללת את מיטב הכלים ליישום תהליכי פיתוח ויישום מורכבים, משלב הפיתוח, המשך בניהול הפייפליין והפריסה של האפליקציות, עד רמה של אבטחת מידע ועמידה ברגולציות.
ארגונים כיום מחפשים את האיזון בין אפליקציות הרצות באתר הלקוח לבין אלו הרצות בענן, כאשר חלקם נדרשים לשמור את הנתונים בדאטה סנטר, מבחינה רגולטורית, אך מאפשרים את ריצת האפליקציות שבהן הרגולציה פחות מחמירה, על גבי העננים. כפועל יוצא, ארגון נדרש היום לנהל ענן היברידי, עם דגש על אבטחת מידע, הן באיזור הציבורי והן הפרטי.
אנחנו עובדים עם יצרני השרתים המובילים בתעשייה וביניהם: Lenovo, HPE, Dell ו-Cisco, המציעים פתרונות של ענן פרטי, באמצעות VMware Cloud Foundation, הנחשב לאחד הפתרונות הטובים ביותר בתחום, הנותן פתרון כולל Out Of The Box ומציע את הנתיב המהיר ביותר ללקוחות, לבניית ענן היברידי משולב, באמצעות סדרה מקיפה של שירותים מוגדרי תוכנה, לעיבוד, אחסון, רשת, אבטחה וניהול ענן, המשמשים להרצת אפליקציות בסביבות ענן היברידי.
אחד ה-use cases הנפוצים בענן היברידי הנו Burst To The Cloud. המשמעות היא שאם חדר השרתים שלי עמוס ואני רוצה להוסיף יכולות נוספות, אני יכול להזיז חלק מהמערכות לענן הציבורי ולהתרחב בשירות על פי הצורך ולזמן מוגבל ולאחר מכן לחזור לדאטה סנטר להמשך פעילות, כולל שחרור של המשאבים בענן הציבורי. פעילות זו ניתן לבצע ב- VMC on AWS (VMware Cloud on AWS) כמו גם על עננים נוספים. פתרונות ענן חדשניים נוספים המיושמים בארגונים, הם אחסון כשירות (Storage as a Service), גיבוי כשירות (Backup as a Service) ו- DR כשירות (Disaster Recovery as a Service)”.
ה- VDI כמשנה חיים עבור ארגונים קריטיים
חברות וארגונים רבים חוו בתחילת הקורונה צורך להתמודד עם גידול עצום ומיידי בכמות המשתמשים ועם צרכים שהשתנו. כתוצאה מכך, הפך תחום ה- VDI לנושא החם,. בתקופת סגרי הקורונה, עם המעבר לעבודה מהבית, ארגונים בעלי תשתית VDI התחברו מרחוק והמשיכו את הפעילות השוטפת ללא הפרעה וללא שינוי הרגלים של העובדים.
“אני יכול לתת כדוגמא שני ארגונים שהיה להם תפקיד מכריע בתקופת הקורונה וה- VDI היה קריטי עבורם”, אומר רודניק. “הארגון הראשון הוא הביטוח הלאומי, אשר כל עובדיו המשיכו לעבוד באמצעות מערך ה- VDI מהבית, בדיוק כפי שעבדו מהמשרד והקהל הרחב לא חש בהבדל. אין צורך להסביר את חשיבות רצף הפעילות עבור ארגון מסוג זה. הארגון השני ולא פחות חשוב הוא שירות התעסוקה, אשר הרחיב את תשתיות ה- VDI שלו, על מנת לאפשר לכל העובדים לעבוד מהבית, כשכמות הלקוחות גדלה מ- 70 אלף לפני הקורונה, עד למיליון ומאתיים פונים בפרק זמן של ימים ספורים.
בנוסף, תשתיות ה- VDI חוסכות לארגון משאבים רבים בתחזוקת התחנות, מאחר והן מייתרות את הצורך בהגעת טכנאי, שכן התחנה והאפליקציות נמצאות בדאטה סנטר. יתרון נוסף להטמעת פתרונות VDI, הוא שכל הפעילות מתבצעת ונשמרת בדאטה סנטר של הלקוח, כך שהארגון הרבה יותר מוגן ונמנעת זליגת מידע לתחנות הקצה.
VMware ממשיכה להשקיע בטכנולוגיות חדשות ומרחיבה טכנולוגיות כמו vSAN ו- ((NSX ל- VDI, המקנה לתשתיות גמישות ובטחון כאחד. עם רכישת חברת אבטחת הסייבר קרבון בלאק (Carbon Black), עמדות הקצה מאובטחות עוד יותר.
בעולם האקדמיה, באוניברסיטאות ובמכללות, נושא ה- VDI חשוב ביותר והיה קריטי בתחילת הקורונה, בשל הצורך לאפשר לסטודנטים ללמוד מכל מקום.
אבל גם חברות מסורתיות הרגישו את הצורך בתשתית ה-VDI, ובמסגרת זו כשהקורונה החלה, פנתה אלינו אחת מענקיות המזון בארץ, על מנת שנאפשר למוקד המכירות שלה, שמונה 300 מוקדנים, לעבוד מהבית. תוך 3 ימים הקמנו מערכת VDI באתר הלקוח בירושלים. אין ספק כי זהו אחד מהפרוייקטים היפים והמאתגרים שעשינו בנושא של VDI”.